Informatie

  • 15 juni 2019 vanaf 11:00
  • Kunstmarkt
  • Raadhuisplein 1, Hoogkarspel
  • gratis
  • ---
  • 0610747414
  • kunstmarkt@drechterland.info
  • Meer informatie
  • ---
Locatie

Bekijk op Google Maps

Kunstmarkt Alpino Hoogkarspel


Kunstmarkt Alpino op zaterdag 15 juni

Kom gezellig even langs in Het Streekpunt of op het Raadhuisplein. Zet, als u er nog een heeft liggen, uw alpinopet op en kom meedoen met de sfeer. Maak een wandeling langs de kramen met allerlei soorten kunst. Zoek daar naar een leuk vaderdag geschenk. Er zijn enkele activiteiten die tegen betaling plaatsvinden en waarbij soms vooraf ingeschreven moet worden.

------------------------

Maurits Muis, door poppentheater BlauwBlauw

Ergens in het museum woont Maurits Muis. Daar woont hij tussen de schilderijen in zijn eigen kleine huisje. Maurits is onderweg naar zijn “vriendinnetje”, het meest mooie schilderij dat Maurits ooit gezien heeft. Maar dan doet Maurits Muis een vreselijke ontdekking. Zijn vriendinnetje is ontvoerd, geroofd, gestolen!          Contact via e-mail: blauwblauwpoppentheater@gmail.com .

Voor kinderen van 3 t/m 9 en hun ouders/verzorgers

               tijden : 13.00 en 15.00 uur

               plaats : protestantse kerk Hoogkarspel

               kosten : 2 euro per persoon

------------------------

Loesje posters

De posters van Loesje zijn wereldberoemd in Nederland. We hebben Loesje uitgenodigd om twee workshops creatief schrijven te geven, waarin je zelf (of samen) Loesje-posters bedenkt. De beste teksten worden tot poster opgemaakt en teruggestuurd.

Om de kosten voor ons enigszins draaglijk te houden vragen wij voor het volgen van de workshops een tegemoetkoming in de kosten van € 10,-. Per workshop kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen. S.v.p. vooraf uw deelname opgeven bij Els Kramer (0610 747 414)!

                 De workshops worden gehouden in de bibliotheek,

                 - om 13.30 voor jeugd van 12 t/m 18 jaar

                 - om 15.00 voor de leeftijdsgroep vanaf 18 jaar

------------------------

In de REIGERSPASSAGE is Patrick van der Linde van 11.00 - 16.00 uur aanwezig. Hij  tekent een karikatuurportret van u. Zijn aanwezigheid heeft u te danken aan de winkeliersvereniging van de Reigerspassage.

------------------------

Jean et les Copains maken Franstalige muziek sinds 1999, Zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur live op het plein met bekende chansons van o.a. Piaf, Brel, Aznavour, Ferrat en Bécaud.

------------------------

Verhip uit Grootebroek zal op deze kunstmarkt op een kunstige en theatrale wijze aanwezig zijn. We verwachten de beroemde Guillaume de Chavalet, een opvallende schilder, rechtstreeks binnengevlogen vanaf het Parijse Montmartre. Zijn (penseel)streken zullen u raken en roeren.

Antoinette Tournesol, de Muze van Vincent van Gogh, een hooghartige doch zonnige verschijning. Er wordt gefluisterd dat zij zich op de markt zal vertonen, zal ze ook u kunnen inspireren? Vincent kende Antoinette al toen hij nog in Nederland schilderde, ze was toen nog een struise Westfriese dame met de minder flatteuse bijnaam Annie Aardappel.

En herinnert u zich Til Knots nog? Deze tante is al heel lang een veel belovende kunstenaresse. Zij zal vanaf haar roze wolk naar Hoogkarspel komen, en haar eigen kleur brengen.


                                             U kunt er bij zijn, vergeet uw camera niet.

------------------------

De grootste schildersezel van Westfriesland wordt op het plein geplaatst dankzij de medewerking van de Westfriese Uitdaging. De uitdaging aan het publiek is om dat schilderij vol te zetten met veel kleine tekeningetjes.

------------------------

Kijk voor meer infomatie over de kunstmarkt op https://kunstmarkt.drechterland.info.