Informatie

  • 17 oktober 2021 vanaf 15:30
  • Triangel
  • Kerkbuurt 113, Venhuizen
  • € 12.50 tot 16 jaar € 6,50 pinnen kan
  • ---
  • Na 18.00 uur 0228-542129
  • Meer informatie
  • ---
Locatie

Bekijk op Google Maps

Najaar-concert Trio Tarantella


Zondagmiddag 17 oktober presenteren drie Noord-Hollandse musici “Tarantella speciaal”, met 2 gastspelers in de NH kerk/CCTriangel in Venhuizen.


Met in acht name van de huidige coronamaatregelen kan er eindelijk weer een concert in deze prachtige kerk gegeven worden. De welluidende basis van het Trio klinkt door in dwarsfluit, vleugel en klarinet, waarbij extra klankkleur verleend wordt door een cello en sopraan. Pianist Wim Rijnsburger, klarinettist Joop Klaassen en fluitiste Annet Westerink vormen sinds 2012 een trio. Ze zijn professionele musici, die vooral het plezier in het muziek maken als doel hebben. Het repertoire is heel gevarieerd en tussen de stukken door wordt er iets over de muziek verteld en in een historische en muziektheoretische context geplaatst. Klassieke werken van Mozart, Brahms, Fauré, Saint-Saëns, Grieg en Debussy, worden afgewisseld met moderner genre.

 

Recent is het Concertino van Ernest Bloch ingestudeerd, een laat (1951) en verrassend origineel neoclassicistisch werk van deze in Zwitserland geboren componist. Dit stuk begint met een vrolijke melodie, modaal van karakter, dat door de afwisselingen van klarinet en fluit steeds speelser wordt. Na het koraalachtige bezinnende middendeel volgt een vrolijke fuga, welke gaandeweg hoekiger wordt en onverwacht op humoristische wijze eindigt. Trio Tarantella werkt regelmatig samen met gastmusici, waarmee een extra leuk en gevarieerd programma aangeboden wordt: "Tarantella Speciaal". Voor de huidige optredens is sopraan Marja Schmitz gevraagd om een paar mooie vocale stukken samen met het Trio Tarantella uit te voeren, zoals "Der kleine Sandmann bin ich" uit de opera Hänsel und Gretel van Humperdinck. Op het programma staat o.a. de Trio Sonate BWV 1038 van Bach. Voor dit stuk is cellist Olof Spaan bereid gevonden om de prachtige continuo partij te spelen.

 

Trio Tarantella in Cultureel Centrum De Triangel, 

NH kerk, Kerkweg 113, 1606 AP Venhuizen

17 oktober 2021, 15:30 uur, ivm Coronamaatregelen:5 kwartier, consumptie bij entree, geen pauze.

Toegang € 12,50 jongeren tot 16 jaar € 6,50. Pinnen kan.

Reserveren: www.triangel-venhuizen.nl of na 18:00 uur:0228 542129