Informatie

  • 21 april 2018 vanaf 16:00
  • Westerkerk Enkhuizen
  • Westerstraat 138, Enkhuizen
  • 13,50 voorverkoop 15,00 kassa Westerkerk
  • ---
  • informatie@stemensnaren.nl
  • Meer informatie
Locatie

Bekijk op Google Maps

Matinee concert Antonín Dvorák


Op zaterdag 21 april om 16.00 uur kunt u in de sfeervolle Westerkerk in Enkhuizen luisteren naar een matineeconcert van oratoriumkoor Stem en Snaren dat dit jaar 135 jaar bestaat. Onder het motto ‘Zingend de lente in’ worden twee werken van de Tsjechische componist Antonin Dvorák uitgevoerd: de intieme en hartverwarmende “Mis in D” en de luchtige “Sechs Klänge aus Mähren” in een bewerking van Leoš Janácek. 

De Mis in D toont Dvorák op zijn puurst. De gewijde, Latijnse tekst gaat moeiteloos samen met een opgewekte lichtheid zonder dat het oppervlakkig wordt.

De “Sechs Klänge aus Mähren” zijn zes korte duetten die door Leoš Janácek zijn bewerkt voor vierstemmig koor met de originele pianomuziek van Dvorák. Het zijn vrolijke liederen met aanstekelijke melodieën over liefde en verlangen.

De leiding is in handen van dirigent Marcel Joosen.  Aan de vleugel Alexander Koeznetsov, de vaste begeleider van Stem en Snaren. Het gehele concert duurt ongeveer een uur, zonder pauze. Om de twee verschillende werken moeiteloos in elkaar over te laten gaan zal als intermezzo nog een unieke uitvoering worden gegeven: Marcel Joosen zal samen met Alexander Koeznetsov een tweetal ‘quatre mains’ (vier handen) nummers spelen uit Dvoráks “legenden – opus 59”.

Al met al een ontspannen matineeconcert. Na afloop is er de mogelijkheid om nog even na te blijven onder het genot van een drankje.

Kaarten kosten € 15,00 aan de kassa in de Westerkerk. In de voorverkoop € 13,50.
De kerk is open om 15.30 uur.

Zie voor adressen voorverkoop en meer informatie www.stemensnaren.nl