Informatie

  • 26 november 2022 vanaf 20:30
  • Manifesto
  • Holenweg 14c, Hoorn
  • € 12,00 (ex fee 1,70 per bestelling) / € 15,- aan
  • ---
  • info@manifesto-hoorn.nl
Locatie

Bekijk op Google Maps

Loupe + Pale Puma + The Zanders


20.30 uur The Zanders

Een band van vier man uit hoorn die op het punt staan om hun eerste album uit te brengen. In de loop van de tijd hebben de inspiratiebronnen van The Zanders, zoals Wilco, John Lennon, The Beatles enz., gezorgd voor een mooi repertoire van zelfgeschreven nummers die je niet snel zal vergeten. De twee gebroeders Tentij en hun beste vriend Tim Reisinger zijn in 2018 de band gestart in Hoorn. De lead guitarist Rens van der Kooij uit Leeuwarden, de 4e man van de band, zorgt voor een rauw randje om het repertoire op een subtiele manier aan te vullen.


21:30 uur Pale Puma

PALE PUMA is een Dreampopband uit Amsterdam, opgericht door lead songwriter en zanger/gitarist Django Duijns. De band bestaat verder uit Rosie Derksen (gitaar), Remy de Kok (bas) en Roemer Vermeulen (drums). De muziek van PALE PUMA is beïnvloed door artiesten als Alvvays, Beach Fossils en DIIV en is gekenmerkt door jangly gitaren en verweven met dromerige zang.

Duijns’ zijn liedjes hebben een scherp oog voor introspectie, maar leggen ook veel nadruk op grote, meeslepende refreinen. PALE PUMA neemt momenteel hun debuutalbum op in de studio met producer Marien Dorleijn (van de band Moss). Het album zal verschijnen bij een gerenommeerd Nederlands indie label.


22.30 uur Loupe

Soms valt alles meteen op zijn plek. Voor Loupe was dat bij het schrijven van hun eerste single Leave Me There. Toevallig ook het eerste nummer dat de Amsterdamse band samen maakte. De muziek was al geschreven door Lana (bas), Annemarie (drums) en Jasmine (gitaar), de tekst én een zangeres ontbraken nog. In Julia vonden de voormalig leden van Dakota hun missende schakel.

Nu brengt Loupe hun eerste EP Older uit. Vier liedjes, waaronder Leave Me There, die de band samen heeft geschreven in hun oefenbunker in Amsterdam. Het zijn sfeervolle indierock-songs, die elk op hun eigen manier zijn ontstaan. Toch is er een rode draad op de EP: het contrast tussen de drukte van de stad en de stilte alleen thuis. Op single Leave Me There komt dat misschien nog wel het meest naar voren, vertelt Julia: ‘Het gaat over liggen in het hoge gras terwijl je rust zoekt te midden van een drukke wereld die maar niet stopt met druk zijn. Eigenlijk wens je dat de chaos om je heen eens een pauze neemt, terwijl je er tegelijkertijd ook achter komt dat het juist die chaos is die je op de been houdt.’

De songs van Older werden door de band in één take opgenomen, tegelijkertijd werd de sessie ook gefilmd. Voor Loupe ook een van hun eerste live-ervaringen sinds het ontstaan van de band, ook al was dat maar voor een crew van vier mensen. ‘Het was spannend, intiem en leuk tegelijk en het deed ons snakken naar meer spelen. We kijken er naar uit om volgend jaar veel live te spelen en hopen op een mooie festivalzomer. Voor het zover is blijven we schrijven en nog meer mooie liedjes maken’, vertelt Annemarie.

Dj Bert Laan draait de avond aan elkaar.